Grillen

Opdateret 2017-08-23 00:14

2003-07-08

Web-Grill-master er gået hen og blevet lidt modigere, vi har nu prøvet med en række forskellige opskrifter, så i aftes skulle vi prøve at røge.
Aftenens projekt gik ud på at lave varmrøget svinemørbrad og røgede kartofler - samt, naturligvis, de uundværlige grillede majskolber.
I løbet af de sidste par dage var det også gået op for mig, at der skal lidt mere organisation på alle de ting der skal til - værktøjskassen - så efter et par timer i værkstedet kom der lidt styr på det. Kassen er naturligvis strikket sammen så den lige passer ind i køkkenskabet, og den er vild praktisk at tage med ud til grillen.

Lidt billeder af manageriet:


Det sidste billede viser mine noteringer på hånden, det er et lille kunststykke hver gang man griller, at få alle retterne færdige samtidigt - derfor er det en god ide at læse opskrifterne grundigt, og så notere diverse minutter på hånden, så det hele kommer til at passe sammen til sidst.

2003-06-12

Webmaster har anskaffet sig en "lille" grill, for efter at ha' smagt Weber-mad hos et par venner, kunne man bare ikke leve uden sådan en ting.
Nu gik der bare lidt sport i projektet, og de griller som Weber laver var selvfølgelig ikke gode nok, og så var jeg lige faldet over et grill-bord i IKEA, som jeg bare synes var sagen.
Lidt billeder forklarer måske mere end mange ord:

Der blev indkøbt en alm. tre-bens 57 cm. "Gold" Weber grill, og så et grillbord (Betsö) fra IKEA. Dette bord er ganske vist beregnet til IKEA's egen kugle-grill, der er 47 cm i diameter, så Weber-grillen passer ikke lige uden videre.
Jeg valgte at lade være med at lave hullet i bordpladen større fordi den var valset pænt i kanten, og rustfrit stål som bordpladen er lavet af, er noget sejt "stads" at arbejde i.
Resultatet ser måske lidt underligt ud, meget højt vil nogen måske tænke, men det er nu gået op for mig at almindelige grill'er bliver lavet af dværge, og for dværge - Jamen, det er simpelthen usandsynligt lækkert at kunne stå ret op og ned og grille !
Bordpladen er ca. i 80 cm. højde, og grill-risten flagrer rundt i omkring 1 meters højde over jorden.

De første 3 billeder er taget den dag vi kom hjem med "stumperne", så grillen blev bare sat i bordet med et par totter Rockwool rindt i kanten (og spændt fast hva. et par beslag fra håndtagene til undersiden af bordet), senere er der lavet en pæn manchet som en "pølse" lavet af en stump brændtæppe fyldt med Rockwool.

På det sidste billede ses den obligatoriske omgang "Pipfugl på dåse" under tilberedning, sammen med majs og snittede grønsager (desserten blev da også lavet på grillen: Grillede annanas'ser) - Det var bare guf for ganen, men lidt af en udfordring for en uøvet grill-mester, med fire retter på (næsten) een gang.